Rafael Monzó

Rafael Monzó
L'any 1973 Rafael Monzó va iniciar-se a l'acadèmia de Teresa Ferré. Dos anys més tard, a l'escola de Barcelona, va conèixer el pintor R. Sanvisens, amb qui va establir una gran amistat. Les ensenyances rebudes per Sanvisens van tenir un impacte decisiu en l'obra de Monzó. Sortien junts a pintar al camp mentre l'artista novell veia treballar l'autor experimentat i absorbia el concepte de l'art de la pintura, cosa que va suposar un viratge gairebé radical en l'evolució de Rafael Monzó.
 
La seva obra adopta un llenguatge abstracte i expressionista centrat en el color i la forma, sense renunciar a la representació del món sensible. Monzó ha anat evolucionant fins a resumir en ell molts dels progressos pictòrics de les avantguardes europees. El seu desig no és pas imitar-les, sinó que la recerca l'ha fet amb l'honestedat d'aquell que vol trobar-se a ell mateix i aprofita els elements que li semblen més vàlids per a aconseguir-ho, amb natural tendència cap a l´expressionisme com irònic observador del seu entorn, fent representatius en la seva temàtica els seus pensaments i les seves emocions i aconseguint una vitalitat pictòrica i una notable valentia creativa que mai no s’esgota.
 
L'artista sitgetà compta amb la solidesa necessària per a ésser considerat com un valor estable dins de la nova pintura figurativa catalana. La seva obra es pot veure a galeries europees i sales de subhastes de Londres.
 
 
Powered By OpenCart
GALERIA.CAT © 2018